Kapurung Karo Edy

edy

Maaf, untuk posting kali ini saya gunakan bahasa cirebon pasar.🙂

Jadi ceritae kuh mengkenen. Isun ditugasnang ning sulawesi, tepate sih ning Makassar. eh beli ding, dudu Makassar. Masih adoh sing Makassar. Ari beli salah sih aran kotae kuh Palopo. Nah ning kana makanan khase dudu nasi jamblang. Arane apa ya, isun rada kelalen. Nasi lengko tah? dudu. empal gentong? dudu.

Oh iya, arane kapurung. isie kaya lem. kiyen sih jare isun sih gampang pisan gawee. tingal aci dipai bayem karo terong, garem, karo pecin. Tapi ternyata beda. kuwen digawe e sing sagu. tapi rasae sih pada bae karo lem glukol.😛

Nah, sing rada kaget kuh pas isun dolan eh, ternyata ana wong tuwa, logate logat wong cerbon. Pas ditakon aslie wong endi, deweke njawab: cerbon! kita wong pancuran. DUAR!! padahal isun kan pas ning cerbon suwe ning kedawung karo cangkring siji..

palopo kuh 8 jam sing makassar, lah bisa bisae nemu wong cerbon kesasar nih kampung palopo. ya wis, kaya sedulur bae, isun langsung dipai minum, teh, anak wadone.. eh beli ding. minum karo jaburan bae.

jadi ceritae kuh, Pak Edy pengsiyunan pulisi. deweke wis pindah ning sulawesi awit tahun 63. hahaha! terus tugas ning palopo, makassar, pokoke mah pindah pindah. terus kepincut nokayu asli palopo, ya wis… kawin.

la lah, beli disangka pisan. deweke seneng udubilah. pas arep dipoto deweke beli gelem. dikira isun kuh beli gelem kenapa, eh ternyata deweke arepan salin dikit. kayae sih klambi lebaran sing dinggo. hihihi.

cekrek!

2 Comments

  1. ceritae apik tenan om kopdang. isun juga wis pernah nyoba kapurung ning kendari. rasane ya jelas lebih enak sega jamblang. dadi kangen sega jamblang mang dul..😀
    sori dimori ini bahasane dadi orakaruan. soale walaupun isun bojone wong cerbon tetep wae beli bisa ngomong cerbon😀

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s